Varmt, varmt, varmt...

Ja, som rubriken säger har det varit här i dag. Jag är född mitt i högsommaren och gillar sol och värme, men inte hur mycket som helst. Upp till 25 grader är jag med, sedan blir det jobbigt. Den senaste tiden har vi landat på 30 och mer, det är definitivt för mycket för mig. Amba, vår hund, håller med. När vi var ute höll hon sig i skuggan och ville gå in igen så snart rastningen var avklarad.
 
Men krypen trivs! Jag fick syn på en trollslända, jag trodde att det var en tegelröd ängstrollslända men när jag tittade på bilderna i datorn upptäckte jag att det fanns gult i fläckarna på vingens ytterkant.
 
 
När jag sedan tittade på nästa bild upptäckte jag att det fanns mer spår av gult på vingarna inne vid kroppen. De jag sett här tidigare har haft mycket mer gult, så det tog en stund att upptäcka. Den har kanske farit omkring så att färgen flagnat.
 
 
Det har också blivit fler fjärilar glädjande nog, om än färre än normalt. De har hiskeligt bråttom i sommarvärmen och har inte tid för fotografering. Dock var det en minre guldvinge som förbarmade sig och satt stilla en stund.
 
 
 Vi hörs!