Prinsarna presenterade! Se upp för sötchock!

Jag berättade i går att rågetter och dovhindar brukar komma hit till oss och presentera sina "barn". Ja, det känns nästan så, men naturligtvis handlar det egentligen att visa ätteläggarna runt i hemområdet och lära dem var det finns godsaker att sätta i sig. Inlägget kunde inte bli bättre tajmat! I dag på morgonen kom ett par dovhindar med sina småprinsar!
 
 
 
Det blev en livlig tillställning. Kalvarna var på sitt ystraste humör och for runt, jagade varandra och stångades. De skulle ha blivit massor med bildtillfällen om det inte vore för en massa i sammanhanget synnerligen felplacerad växtlighet. Några bilder blev det i alla fall.
 
 
Den ena lillprinsen försökte annat bus också, vilket fick den andra att härskna till så smått.
 
"Hörrududu, vad håller du på med!?"
 
"Ska´ru ha en propp va!"
 
När jag tog bilden här nedanför ställde den ena kalven sig så att den inte blev skymd av växtlighet, varken uppifrån, nedifrån eller från sidorna. Men en baldakin måste ju lillprinsen ha så klart!
 
 
Många missade bilder blev det med busande kalvar skymda av växtlighet. Sådant är synnerligen frustrerande och måste givetvis åtgärdas, upprepning av misslyckande måste undvikas. Så nu tar jag igen mig efter slitet med röjsågen på marknivå och handsågen i hasselbusken. Nu är hjortarna välkomna tillbaka, manegen är krattad!
 
#1 - - Trond Grönvold:

Hej

Ibland får jag intrycket att allt händer på Linderödsåsens nordsida. Fantastiska bilder Christer.

Svar: Tack! Jo, det är världens centrum! Eller i alla fall som en tidigare granne uttryckte det: "Det är en förmån att få bo här"
Christer Nilsson