En lugn dag

Det har varit väldigt lugnt i dag. Ordentligt mulet från morgon till eftermiddag, inte förrän efter tre började enstaka solglimtar lysa igenom det tjocka molntäcket. Sedan har det dragit på, och nu strax före sju på kvällen har vi 25 grader varmt.
 
Den mulna dagen innebar att inga intressanta kryp for omkring i luften, och hjortmammorna tyckte tydligen inte att det var lönt att gå till lekparken. Men kameran hittade i alla fall en bergklint med uppvaktande flyttblomfluga, och i ett nässelbestånd lyste en daglilja.
 
 
 
Området på tomten med gräsmatta som får vara ängsgräsmatta nu blommar mer och mer. Massor med rölleka, fibblor, prästkragar och blåklockor lyser i gräset. Värmen och solskenet skall hålla i sig säger meteorologerna, finns förhoppningsvis chans till många insekter framöver även om de minskat kraftigt här.
 
 
Jag måste presentera våran katt, Nicke. Här sitter han och väntar på att husse äntligen ska fatta att hundar och katter behöver en godisbit då och då.
 
 
Vår hund, tollaren Amba, var naturligtvis också med. Man blir som synes väldigt fin i pälsen av att rulla runt vällustigt i det fuktiga gräset och i härligt sandiga mullvadshögar. Nåja, vid fjorton års ålder får man ha vissa olater, det får bli bilder på prydligare dam längre fram.  Amba får avsluta dagens inlägg.
 
 
Vi hörs!