Förbättring på fjärilsfronten

Vi har ju haft få fjärilar här de senaste åren jämfört med hur det varit tidigare. Men i dag kom i alla fall ett par positiva tecken! Nässelfjärilar har varit nästan helt frånvarande i år, men i dag visade en nykläckt sådan med strålande färger upp sig. Tyvärr ville den inte vänta tills jag fått fatt i kameran. Strax därpå fick jag syn på en blåvinge, art okänd. Den hade inte heller tid med fotografering. Synd, för blåvingar har varit i stort sett osynliga i år. När jag var på väg ut för att försöka få bild på den, skrämde jag upp en påfågelöga som också försvann som en vindil. Även den såg fräsch  ut. Mindre guldvinge nästan svärmade nere på ängsgräsmattan. Förhoppningsvis är nya generationer på gång!
 
En sliten och trött påfågelöga lät sig i alla fall fotograferas.
 
 
 
Jag fick också bild på ett mindre guldvinge-par i uppvaktningsceremoni.
 
 
Jag fick syn på en blomfluga i en rölleka. Sedan upptäckte jag att den satt i en dödlig omfamning av en blomkrabbspindel. Så släppte plötsligt spindeln blomflugan som föll till marken. Den kanske hade sugit ut det göttaste och kastade omslaget? När jag försökte få bilder på blomkrabbspindeln visade den hela tiden baken.
 
 
Hur jag än vände och vred på mig, motsols och medsols, uppifrån och från sidan, såg spindeln hela tiden till att riktigt "moona" mig. Jag tog det som ett tydligt tecken på vad hon tycker om paparazzo.
 
 
Vi hörs!